Co říkají zákazníci, to jsou pravdivé reference | SolarVenti.cz
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat +420 725 136 051 obchod@solarair.cz

Co říkají zákazníci SolarVenti

Videa spokojených zákazníků

Realizace - fotogalerie

A co říkají naši další zákazníci?

... zkrátila se topná sezona podzim - jaro ...

Panel Solar Venti typ 'SV14A' od firmy Solar Air s.r.o. ve Svitavách, který nám na Moravě instalovala firma Data Elpocom s.r.o Ostrava, užíváme k plné spokojenosti již od roku 2011.

Vlastní instalace včetně přesného jádrového vyvrtání průduchu o průměru 15 cm v 60 cm tlusté zdi proběhla při plně zařízeném interiéru, bez jakéhokoli poškození a většího nepořádku.

Perfektní profesní a lidský přístup pracovníků montážní čety byl příkladný. Výhody a výsledný efekt používání solárního panelu předčil naše očekávání.

Nejenže se zkrátila topná sezona podzim - jaro, ale vymizely problémy s dlouhodobější nepřítomností na chalupě, vlhko, pach uzavřeného objektu a v zimním období s jeho temperováním. To zřejmě všichni chalupáři dobře znají.

Letos jsme využili možnost přikoupení napájecího 12 V adaptéru s připojením na stávající regulátor pro nastavení teploty a chodu ventilátoru. Tím se rozšířilo využití panelu zejména v období veder ke snížení teploty v objektu bez klimatizace, zapnutím účinného ventilátoru v době bez slunečního svitu zejména v chladnějších nočních a ranních hodinách. Tak se daří snižovat vnitřní teplotu o 3-5 stupňů.

Užívání naší chalupy bez solárního panelu si už nedovedeme ani představit.

Balcarovi, (MS kraj - Opavsko)

Bydlíme ve starším domku, který jsme kompletně zrekonstruovali. Nedařilo se nám však ve dvou místnostech vyřešit problém s vlhkostí, až jsme na internetu objevili stránky solarventi.cz a bylo rozhodnuto.

Zakoupili jsme si panel odpovídající velikosti, který jsme velmi jednoduchým způsobem instalovali na jihozápadní část střechy domu. Již po měsíci užívání došlo k pozitivní změně.

V místnostech nebylo takové vlhko jako dříve a při chladnějším počasí jsme ocenili, že dovnitř proudí čerstvý a teplejší vzduch.

Všem majitelů starších domků a hlavně chalup, které nejsou denně užívané, Solar Venti doporučuji.

Získáte příjemné klima i tepelnou pohodu všude, kde nyní pociťujete vlhko a třeba se vám i začíná tvořit plíseň. Přeji všem, aby byli spokojeni jako já.

Miroslav Novák, Praha 9

Panel SV14 s příslušenstvím /termostat, regulátor, spínací hodiny, zdroj/ mám rok a jsem velmi spokojen.

Funguje i při minimálním svitu. V zimě dosahují teploty 25° až 42°C.

V teplých letních měsících se osvědčil v nočních hodinách jako klimatizace. Teplota klesla až o 3°C. Jaro podzim pěkně vyvětrá a zahřeje. Nemá chybu. Vřele doporučuji.

Jaroslav Sotolář - 

SolarVenti panel jsme si zakoupili s manželkou po přečtení zajímavého článku v jednom časopise o bydlení. Velmi nás to zaujalo, protože jsme koupili starý dům, který byl velmi neodborně rekonstruován a byl velmi vlhký a zatuchlý.

Pustili jsme se do kompletní rekonstrukce se vším všudy, ale říkal jsem si že dům výměnou oken a všemi ostatnými úpravami uzavřu. A SolarVenti panel byla alternativa jak si pomoci.

Po letech užívání musím říct že co jsem od něj očekával tak naprosto splňuje. Po zateplení domu fasádní vatou se dost ušetří i za vytápění. Pokud je slunce, panel udrží teplotu natopenou z předešlého dne. Jinak žádná plíseň a zatuchlina a to je část zdiva i původní kámen.

Je třeba zmínit že mě u panelu odešel solární článek v pozáruční době, ale vstřícnost firmy mě velmi překvapila. Byla provedena výměna za nový v podstatě v rámci záruky. Veliké plus, z vlastní zkušenosti mohu říct že takových firem u nás moc není.

Ještě jednou děkuji s pozdravem.

Veselský, Švihov u Klatov -

V roce 2014 jsme si zakoupili od Vás model SV7 na naší chalupu. Musím konstatovat, že zařízení pracuje tak, jak bylo deklarováno. Použitím tohoto modelu se výrazně změnilo klíma v místnostech v přízemí, vytratil se chladný a vlhký vzduch a vytrácí se vlhkost vnitřního prostředí..

Musíme moc poděkovat za tento model, a vůbec to nebyla zbytečná koupě. Všem, kteří mají problémy s vlhkostí na chalupách a jinde a nakupují nesmyslné přípravky na její odstranění apod., vřele doporučuji, aby zkusili tyto modely.

S přátelským pozdravem.

Mgr. Eva Bluďovská, Svitavy -

V horním i spodním rohu jedné z místností našeho bytu se neustále drželo vlhko a začínala se objevovat plíseň. Po na instalovaní solárního panelu plíseň zmizela a vlhkost zdí se zmírnila.

V zimních měsících za slunečného počasí je příjemné proudění čerstvého a teplejšího vzduchu do místnosti. Ocenili jsme také časové hodiny, díky kterým se ventilátor spouští, i když nesvítí slunce.

Se solárním panelem jsme velmi spokojeni.

Roman Smékal, Svitavy

Osazené panely na budově jsme ověřili za dobu asi jednoho roku. Jsme s nimi velice spokojeni. Jsou osazeny na rozích budovy. Malý panel je na východní straně a větší na jižní straně.

Každý je v jedné místnosti a vzduch prochází přes celý byt do kuchyně, kde jej pouštíme dveřmi nebo komínem ven.

Jsme s panelem velice spokojeni a můžeme všem jejich instalaci doporučit.

Jílek, Poličská

Koupili jsme starší dům, který jsme kompletně zrekonstruovali a pořídili jsme i teplovodní solární systém pro vytápění a ohřev vody. 

Po letech užívání zůstával problém vhkosti, zejména když jsme byli delší dobu mimo.

Dům je totiž nepodsklepený a neizolovaný, a tak byl po návratu cítit zatuchlinou, a v některých místech se objevovala i plíseň.

Rozhodli jsme se před třemi lety řešit tento problém pomocí SolarVenti. Nechali jsme nainstalovat na jihozápadní stěnu dva panely SV14 SlimeLine. 

Od té doby je náš problém vyřešen.

Ivan Beneš, Jílovice

Dobrý den.

Bez ohledu na různé dotace v rámci šetření energií, jejich rušení a změny, což je typické pro záležitosti podobného charakteru, doporučuji používat obyčejný selský rozum.

Využívání sluneční kapacity bude vždy výhodné, protože je to v podstatě nekonečný přísun energie. Každý však nemá prostředky na investice do fotovoltaické elektrárny, nehledě na odrazující byrokratická opatření.

Ale skoro každý si může pořídit panel od SolarVenti, které se prodávají v různých cenových relacích podle velikosti (výkonu). Toto zařízení se díky úsporám energií vždy vyplatí. Jen jen otázkou času za jak dlouho.

Pořídil jsem si ho už před pár lety soukromě na chatu. Výsledek je jednoznačně pozitivní - sucho, teplo, možnost vypnutí a zapnutí a žádná údržba. Jak jednoduché a jednoznačné. Investujte do úspor,vyplatí se vám.

Ing. Tomáš Stodulka, Ostrava.

Dobrý den.

Máme od Vaší firmy solární panel SV14 do naší staré kamenné chalupy a jsme s ním velice spokojeni.

Když za týden přijedeme, je tam čistý a teplejší vzduch. Je to výborné jednoduché zařízení.

Jsme též spokojeni s Vaším příjemným a rychlým jednáním.

Děkujeme a posíláme foto.

Koblasovi, Cheb.

Dobrý den,

Velmi mě potěšilo Vaše přání zejména proto, že si Vaše firma vzpomene i na malého zákazníka. SolarVenti jsem kupovala v květnu.

Náš 'fučák' jak mu říkám, letos si opravdu zafučel dobře. Minimálně 8 hodin denně při slunečném dnu a je pravda, že mu opravdu stačí jen málo a již fučí.

V každém případě v chaloupce se začala ztrácet vlhkost a je tam příjemný vzduch.

Vnitřní rekonstrukce na nás teprve čekají a já se nebojím, že až to kompletně vybavím, že bych cítila zatuchlosti nábytku či přehozů, když tam přes týden nebudu.

To již koncem roku, když jsme ta byli se podívat, to bylo úplně jiné než v předcházejícím zimním období. Jestli nevadí přikládám i foto chaloupky.

Přeji Vám v letošním roce mnoho spokojených zákazníků.

Marie Nečilová, Halíčkův Brod

Dobrý den,

V lednu 2013 jste nám instalovali SolarVenti. Od té doby se nám v domě neobjevila plíseň a celkově se zlepšilo klima v pokojích.

Velice jsme ocenili, když jste nám v únoru instalovali časové hodiny, které nám spouštějí ventilátor, i když venku nesvítí sluníčko.

Moc nás překvapilo, že když svítí sluníčko, opravdu nám do bytu vhání vzduch o teplotě až 50 stupňů Celsia. SolarVenti jsme nechali v provozu i v létě a v pokoji jsme měli příjemných 23 stupňů, což se nikdy ještě nestalo. To si myslíme, že i pomohlo v boji s plísní.

SolarVenti jsme doporučili svým známým.

S pozdravem Gajdovi

Krásný den,

Mohu s radostí konstatovat, že zařízení pracuje tak, jak bylo deklarováno. Použitím tohoto zařízení se výrazně změnilo klíma v místnosti do níž je zaústěno, vytratil se zápach zatuchliny a výrazně se snížila vlhkost vnitřního prostředí.V poledních hodinách zařízení vhánělo do místnosti vzduch o teplotě okolo 36 až 40 °C.

S přátelským pozdravem

Ing. Jiří Palbuchta
místostarosta města Letovice

16

'Dobrý den. Solární panel jsme s manželkou zakoupili v měsíci únoru 2012, po seznámení se s nabídkami na webu, časopisu Chalupář, televizním pořadu Receptář a shlédnutí demo panelů ve Vaší prodejně ve Svitavách.

Pro tento krok jsme se rozhodli z toho důvodu, abychom mohli temperovat a vysoušet naši chalupu u Kralického Sněžníku i v době, kdy momentálně nejsme na chalupě přítomni.

Pořídili jsme si typ SV 14 A. Právě v únoru 2012, po dodání panelu na chalupu, jsme se s kamarádem rozhodli,
že provedeme montáž, i když venkovní teploty klesaly až k - 25 st. C. Bylo jasno, obloha vymetená a přes den
se teplota vyhoupla na 'příjemných' - 15 st. C.
Montáž jsme provedli celkem snadno podle návodu na NETU. Po zapnutí jsme pak s napětím čekali, jk bude celé zařízení fungovat i když slunce bylo již velmi nízko.


Pro kontrolu teploty, jsem k ústí trubice vedoucí na schodiště chodby domu připevnil drátový teploměr, abych
mohl sledovat teplotu vzduchu proudícího dovnitř. Výsledkem jsme byli opravdu překvapeni. Venku teplota -15 st. C a dovnitř chalupy foukal vzduch o teplotě 30 st. C. Zeď domu je cihlová o šířce 60 cm. Byli jsme opravdu velmi mile překvapeni. Dalším provozem jsme zjistili, že např. v červenci při vysokých letních teplotách dosahoval vháněný vzduch teploty i přes 50 st. C (viz. foto).

16 mini

Do dnešních dnů, tj. srpna 2012 je provoz SolarVenti naprosto bez poruchový, bezúdržbový a my si jen vychutnáváme účinné větrání a vysoušení chalupy. Taktéž se velmi rychle vytratil zatuchlý vzduch z místností po delší nepřítomnosti. SolarVenti temperujeme jak spodní místnosti, tak i horní část chalupy. Je evidentně vytlačována vlhkost z celého objektu a daleko dříve a snáz pak v zimě vytopíme místnosti. Celé léto nemusíme přitápět, stačí nám udržování teploty systémem SolarVenti.

V příloze zasílám pár fotografií instalace i umístění SolarVenti na naší chalupě. Je to opravdu jednoduchý,
ale velmi účinný systém temprování a vysoušení objektu. Jedná se opravdu o zdařilou investici. Každému zájemci můžeme doporučit.

Vaše jednání k nám bylo velmi přátelské, vstřícné a korektní a my Vám ze srdce přejeme spoustu dalších spokojených zákazníků.'

S pozdravem Jana a Zdeněk Hanusovi, Šumperk, tel.: 605 123 946

janaceka


'Na základě tel. hovoru sděluji, že solární panel jsme instalovali pro větrání domku. Toto je plně zajištěno a navíc je domek i částečně vytápěn, takže jsme spokojeni.'

S pozdravem Petr Janeček

'Dobrý den. Žijeme v rodinném domku.
Přízemí pochází z roku 1830, nepodsklepené,
neodizolované, bez základů. Síla zdí, postavených
ze všeho možného činí 75 cm. Patro, kde jsme
donedávna žili, bylo přistaveno v 80. létech
minulého století.

Po odchodu rodičů, jsme patro přenechali synovi,
provedli rekonstrukci přízemku a nastěhovali se.
A začalo peklo. Vlhko, plíseň a zatuchlina.
Moderní omítka a hlavně plastová okna vykonaly
své. Válčili jsme všemi dostupnými prostředky,
ale vždy jen s dočasným úspěchem.

Podle metrů čtverečních plochy jsme zvolili SV slim line 14. Namontovali jsme ho v lednu, svépomocí,
na stěnu domu. Kvůli chodníku a stínu domů na protější straně ulice jsme jej osadili výše a vedení vduchu
jsme řešili prostupem do garáže a následně stěnou do bytu. Použili jsme potrubí SEMIVAC v délce 5 m.

V té době zrovna mrzlo, až praštělo a my si říkali, že si budeme muset počkat až na jaro. Jaké bylo naše
překvapení, když při venkovních -10° panel dával do bytu příjemných 23°. Po necelém týdnu takovéhoto
používání zmizel zatuchlý zápach!!!

SOLAR VENTI je prostě úžasná věc, teď už věříme, že máme vyhráno. Nyní v březnu, při plném výkonu,
máme dodávaný vzduch kolem 30ti stupňů a to po celý slunečný den. A navíc vypínáme topení!

SOLAR VENTI vřele doporučuji všem,co mají podobné problémy jako my, je to výborná investice.

Museli jsme Vám to napsat, rádi se podělíme se zkušeností.

Přejeme hezký den,
Dvořákovi'

16a

'Koncem února letošního roku nám vaše firma
namontovala panel SV 14. Měli jsme celý rodinný
domek hodně vlhký a všude samou plíseň.

Asi za tři týdny po montáži panelu máme všude sucho a pořád vyvětráno. Můžeme jen doporučit.'


Moc děkujeme, Svánovští, Kuřim

'Vážení, máme již rok instalován solární panel SolarVenti na
našem víkendovém domku. Jsme opravdu spokojení, protože
se nám vyřešil letitý problem.

Od jara, kdy se přestalo topit, jsme měli vždy po příjezdu
v domě nepříjemnou zimu, a to venku bylo pěkně teplo.

Trvalo třeba celý den,kdy jsme větrali, než se dům prohřál.
Váš panel nám ted topí celý týden, kdy tam nejsme,
přijedeme a v domě je příjemně.

Velkým pozitivem je jeho nezávislost na elektřině.
Jsme rádi, že jsme si pořídili solární panel.'


Tomešovi, Rovensko pod Troskami

'SolarVenti, zázračné sluníčko, už od loňského
jara (2010) slouží v naší staré nedokonalé
chaloupce v Kloboukách na jižní Moravě.

Jezdíme tam z Prahy 1x za měsíc. Vždy je
vyvětráno, plíseň ze stěn mizí
. Je vám tam teď
hezky a sluníčko se nechová tržně…
'

Děkujeme a zdravíme, Pospíšilovi

Dva roky zkušeností se solárními panely SV7 a SV14.

'V únoru 2011 jsme si pořídili první solární panel pod označením SV7 (ten menší) na větrání a odvlhčování našeho domu. Výrobek společnosti Solar Venti předčil naše očekávání.

Do půl roku klesla vlhkost v bytě z 80% na současných, průměrných 52%. Tím jsme se zbavili plísní, které se nám v domě objevili po povodni v roce 1997. Po třinácti letém boji s plísní máme rok a půl pokoj.

Na základě těchto zkušeností jsme si nechali namontovat ještě jeden panel pod označením SV14 (ten větší) s jediným záměrem. Využít maximálně sluníčko i k temperování našeho bytu. Tímto způsobem využíváme až 12 hod. denního svitu sluníčka, záleží na ročním období.

V přechodovém období na jaře a na podzim se nám podařilo zkrátit topnou sezónu (oproti sousedům) o jeden a půl měsíce. I toto je významný příspěvek do našeho rozpočtu.

Toto byla nejlepší investice do našeho domu od povodní v roce 1997.
'

Jiří Jelínek, Svitavy - 607 101 574

'Děkuji za váš produkt na naší chalupě. V loni
touto dobou byla chalupa neuvěřitelně zatuchlá,
když jsem vás oslovil nebyl jsem si jistý, zda bude
panel fungovat k naší spokojenosti.

Jsme velice spokojeni, plíseň a zatuchliny jsou
pryč
. V létě jsme udělali plastová okna, takže byly
další obavy jak bude na to reagovat váš produkt.

Můžu říci – naprosto perfektně.'


Zdeněk Otradovec, Libouň
www.ubytovani-blanik.cz

'Nechaly jsme si toto zařízení namontovat na
chalupu, (starý, kamenný domek) a situace se
podstatně zlepšila.

Prostor je podstatně sušší a zápach zatuchliny
i po delší nepřítomnosti, se neobjevuje.'


Karel Netolický, Dolní Dvořiště

...posílám pár fotek solárního větrání. Montáž jsem
provedl sám. Na prostup střechou a stropem
místnosti jsem použil přímočarou pilku.

Na připevnění stojanu jsem použil místo dodaných
šroubů vratové šrouby.

Větrání pracuje od prvního nastavení proti slunci.'


S pozdravem P. Morava

'Dobrý den. V loňském roce jsme si zakoupili
solární panel od Vaší firmy. Potřebovali jsme
vyřešit temperování naší chalupy, kterou užíváme
pouze o víkendech a to jen od jara do podzimu.

Musíme konstatovat, že jsme nemohli udělat nic lepšího. Když přijedeme na víkend, nikde není
žádná vlhkost. Největší efekt měl však solární
panel přes zimu, kdy oproti jiným zimám nebyla
nikde plíseň ani vlhkost.

Jsme spokojeni. Vždy když svítí slunko tak si
říkáme – chalupa větrá. Děkujeme a přejeme
mnoho dalších spokojených zákazníků.'


Šimkovi, Vysočina

'V roce 2009 jsem si nechal nainstalovat firmou
SolarAir s.r.o. solární panel SV7. S funkcí
uvedeného panelu jsem nadmíru spokojen.

Očekávaná funkce předčila mnou požadované
hodnoty pro které jsem toto zařízení pořizoval.

Oproti deklarovaným hodnotám vykazuje výrobek
hodnoty příznivější.'


Karel Salák, Svitavy

'SV14 jsme namontovali na střechu našeho starého
kamenného víkendového domu v loňském roce na
podzim.

V zimě je naše elektrické etážové topení nastaveno
na nezámrznou teplotu, kterou přes den udržuje
společně s ventilátorem.


Takže jsme ocenili lepší vnitřní klima už za
cca 1 měsíc a také nižší spotřebu elektrické
energie
na přitápění oproti minulému roku.


Děkujeme a přejeme Vám další spokojené
zákazníky.'


Hana a Milan Novákovi, Praha

Majitelé týden po instalaci píší: ...Včera, tj. 8.4. jsem měřil teplotu jdoucí z kolektoru. ...9.30 dopoledne
24 °C, 13.00 tedy v pravé poledne 38-39 °C.

Kolem 14-té hod. teplota dosáhla nejvyššího bodu
a to 40 °C!


Sonda digitálního teploměru byla zasunuta
v potrubí asi 5 cm směrem z místnosti.....'

'S panelem SolarVenti jsme spokojeni. Pořídili
jsme jej na hájenku stojící v podmáčeném území,
která je obývána pouze o víkendech.

Při příjezdu na chatu už necíme vlhký zapáchající vzduch a vlhkost ve zdi se viditelně snižuje.

Všem mohu tento panel doporučit.'


David Šimek - TOM Zálesáci, Svitavy

'Dobrý den. Rádi se s Vámi podělíme o naše první zkušenosti
s provozem SV14 na naší chalupě v Světlé nad Sázavou
(540 m nad mořem).

Již teď po krátké době provozu SV14 můžeme potvrdit
citelné změny v naší chalupě
,hlavně podstatné zlepšení
kvality ovzduší
a celkové kvality techniky prostředí ve
vybraných místnostech včetně mizení zápachu zatuchliny.

Náš objekt je obdélníkového půdorysu a proto uvažujeme
o další jednotce, která pokryje provoz v dopoledních hodinách
a v poledne se rozeběhne jednotka již instalovaná a tím, přes
nevýhodnou orientaci objektu k světovým stranám docílíme
celodenní využití sluneční energie bez nároku na el.energii ze sítě, což považujeme za hlavní přednost systému Solar Venti.
'

Jana a Jaromír Horkých, Světlé nad Sázavou

'Dobrý den. Panel SV 14 nám montéři ze SolarAir
dle dohody ve čtvrtek 14.10. navečer bez problémů
namontovali, šikovní chlapi a díky jim.

Máme s manželkou první zkušenosti z funkčnosti
panelu a to ze včerejška, kdy od rána svítilo sluníčko.

Negativně se projevuje jízda kamionů na silnici při
východu slunce, ventilátor se vždy zastaví, později,
když je slunce výš, běží bez problému. Domníváme
se, že při namontování na střechu, by ventilátor
běžel bez zastavování.

Co se týče větrání, to funguje opravdu výborně,
záleží však i na nastavení regulátoru. Posílám Vám
obrázek domu s panelem ze včerejška, foceno
ve 12 hod.

Na závěr chceme poděkovat i Vám,
zdraví M. Kaplan.'

Výběr typu a kalkulace ceny Teplovzdušného panelu

Chcete doporučit vhodný typ a znát jeho cenu?

Můžete využít náš kalkulátor, nebo nás přímo kontaktovat pro konzultaci zdarma.


Máte dotazy? Rádi Vám poradíme