Odvhlčování sklepů - využití teplovzdušných solárních panelů | SolarVenti.cz
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat +420 725 136 051 obchod@solarair.cz

Odvhlčování sklepů - SolarVenti sklepní modely

Teplý a suchý vzduch do Vašeho sklepa

Jedním z prvních příznaků vlhkosti ve sklepě je zápach. Vlhkost brzy zničí předměty uložené ve sklepě jako například oděvy, krabice nebo nábytek.

Nedostatek pravidelného větrání může způsobit vznik plísní a škodlivých hub a sklep již nebude vhodný pro používání.

Vlhké zdi jsou důsledkem pronikání vlhkosti a současně ztráty tepla přes zdi a podlahu.

Dokonce i s dobrými stavebními materiály může nastat situace, že teplotní rozdíl mezi okolní půdou a sklepem způsobí vysokou vnitřní vlhkost.

Aby mohly být sklepní prostory opět používány, je nutné je vyhřát na vyšší teplotu, mechanicky odvlhčit a pravidelně větrat, což obvykle představuje značné provozní náklady.

Vlhký sklep

Pořad Rady Ptáka Loskutáka - odvlhčování sklepa - náš produkt SolarVenti

Máte problém s vlhkostí? Využijte naší bezplatné konzultace

Zaujaly Vás teplovzdušné solární panely SolarVenti a chcete se na něco zeptat? Použijte náš kontaktní formulář a pošlete nám nezávazný dotaz. Můžete také využít bezplatnou konzultaci přímo na místě případné montáže, tedy třeba na Vaší chatě, chalupě či ve Vašem domě. Napište nám.

Odvlhčování sklepa ilustrace

Temperování sklepů zdarma

Již pár měsíců po montáži teplovzdušného solárního panelu majitelé zjišťují a cítí, že vzduch ve sklepě je mnohem čerstvější a méně vlhký než tomu bylo před montáží.

Po celou sezónu, po kterou solární panel vháněl dovnitř čerstvý vzduch, je vnitřního klimatu ve sklepě markantně jiná.

Vzduch bude čerstvější a vlhkost ve sklepě klesne znatelně nejen ve vzduchu, ale i v inventáři a ve zdivech.

Po znatelném odvlhčení sklepních prostor získáte více využitelného prostoru ve Vašem domě, ať už ke skladování různých věcí či dokonce k obytným účelům.

Příslušenství pro SolarVenti panely

”SolarVenti” napájecí adapter (230 V - 12 V) S tímto napájecím adapterem máte možnost pustit ventilátoru ve Vašem SolarVenti panelu i v období, kdy je málo nebo nedostatek slunečního svitu. Na odstranění vlhkosti stačí většinou velmi málo, zato však pravidelné větrání. V kombinaci s buď časovým spínačem anebo se hygrostatickým spínačem máte na celý rok vyhráno v bojí proti vlhkosti.

POZOR: Při spuštění SolarVenti bez přímého slunečního svitu nebude vzduch temperován.

Časový spínač – (230 V) - 24 hodinový program Spínací zásuvka reguluje spínání a vypínání ”SolarVenti” napájecího adapteru podle nastaveného časového harmonogramu. Například: 3 x 15 min denně. V 9.00, v 12.00 a v 15.00 hodin. Můžete nastavit zcela individuální program dle Vašeho přání. Minimální spínací doba: 15 minut.

Spínací zásuvka s hygrostatem (230 V) Spínací zásuvka reguluje spínání a vypínání ”SolarVenti” napájecího adapteru při dosažení nastavených hodnot vlhkosti vzduchu. Rozsah měření vlhkosti vzduchu je 20 až 90 %.


Máte dotazy? Rádi Vám poradíme