Pro chovatele - využití teplovzdušných solárních panelů | SolarVenti.cz
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat +420 725 136 051 obchod@solarair.cz

Pro chovatele

Trápí vás zápach nebo vlhko u terarijních zvířat?

Chováte v domě větší množství terarijních zvířat a trápí vás zápach? Specializujete se na akvaristiku, a proto máte doma vlhko?

Teplovzdušné panely SolarVenti nabízí řešení, jak se zmíněných potíží zbavit.

Účinná ventilace za pomoci sluncem předehřátého vzduchu je nenahraditelným pomocníkem.

Řada chovatelů již ocenila možnosti teplovzdušných solárních panelů SolarVenti.

Chovní ptáci

Díky nim se zabavili ve svém domě zápachu nebo vysoké vlhkosti zapříčiněné zvýšeným odparem z velké vodní plochy akvárií.

Solární panel umístěný vně domu na jeho slunné straně předehřívá vzduch, který je vháněn sluncem poháněným ventilátorem do místností. Čerstvý suchý vzduch tak vytlačuje vydýchaný nebo vlhký vzduch pryč. Ve chvíli, kdy svítí slunce, vše funguje snadno, nepřetržitě, a bez nutnosti další obsluhy.

Další nespornou výhodou je fakt, že díky přívodu předehřátého suchého vzduchu se sníží náklady na vytápění místnosti. A to představuje, např. v případě, kdy tropická zvířata potřebují k životu vyšší teploty, nezanedbatelnou položku.

Naopak, když je třeba místnost pouze temperovat, díky SolarVenti ušetříte také. Teplovzdušný kolektor na přihřívání vzduchu stačí sám. Když venku svítí slunce, již není třeba topit.

Příslušenství pro SolarVenti panely

”SolarVenti” napájecí adapter (230 V - 12 V) S tímto napájecím adapterem máte možnost pustit ventilátoru ve Vašem SolarVenti panelu i v období, kdy je málo nebo nedostatek slunečního svitu. Na odstranění vlhkosti stačí většinou velmi málo, zato však pravidelné větrání. V kombinaci s buď časovým spínačem anebo se hygrostatickým spínačem máte na celý rok vyhráno v bojí proti vlhkosti.

POZOR: Při spuštění SolarVenti bez přímého slunečního svitu nebude vzduch temperován.

Časový spínač – (230 V) - 24 hodinový program Spínací zásuvka reguluje spínání a vypínání ”SolarVenti” napájecího adapteru podle nastaveného časového harmonogramu. Například: 3 x 15 min denně. V 9.00, v 12.00 a v 15.00 hodin. Můžete nastavit zcela individuální program dle Vašeho přání. Minimální spínací doba: 15 minut.

Spínací zásuvka s hygrostatem (230 V) Spínací zásuvka reguluje spínání a vypínání ”SolarVenti” napájecího adapteru při dosažení nastavených hodnot vlhkosti vzduchu. Rozsah měření vlhkosti vzduchu je 20 až 90 %.


Máte dotazy? Rádi Vám poradíme