Suterénní provozovny, byty a kutilské dílny - využití teplovzdušných solárních panelů | SolarVenti.c
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat +420 725 136 051 obchod@solarair.cz

Suterénní provozovny, byty a kutilské dílny

Teplovzdušné panely SolarVenti mají vynikající využití v suterénních prostorech

Suterény využívané jako nejrůznější provozovny (dílny, restaurace, kanceláře, služby), byty nebo kutilské dílny se často potýkají s vlhkostí a přívod čerstvého vzduchu do nich je problematický.

Odvlhčení suterénních prostor bývá nesnadné a majitelé provozoven v takových prostorech se často nemohou zbavit nepříjemného zápachu, plísní a dalších nepříjemností.

Teplovzdušné panely SolarVenti výše uvedené potíže odstraní. Kolektor umístěný na slunném místě domu (např. na jižní zdi přízemí) ohřívá vzduch, jejž sluncem poháněný ventilátor vhání do suterénu.

Suchý a předehřátý vzduch vytlačuje vlhký a chladný vzduch ze sklepních prostor ven.

Suteréní prostor

Po několika týdnech je pak suterén mnohem sušší, a to bez nároku na další platby za energie. Spolu s vlhkem mizí plísně a zápach. - Neocenitelnou funkci má SolarVenti ve sklepních restauracích. Neustále přivádí čistý vzduch z venkovního prostředí, a tak se hosté cítí velmi příjemně.

Suterénní byty

Obyvatelé suterénních bytů si často stěžují, že jim chybí dostatek čerstvého vzduchu. Otevření obvykle malých oken v úrovni chodníku moc nepomáhá. Využitím teplovzdušných panelů SolarVenti si však přívod čerstvého vzduchu zajistí, a ještě sníží náklady za vytápění. Vzduch přiváděný do místností je totiž již sluncem předehřátý.

Není Vaše nemovitost orientována na jih, nebo třeba bydlíte v přízemí ve vnitrobloku, kam slunce příliš nesvítí? I pro Vás máme řešení! Lokální rekuperační jednotky. Jedná se o jednoduché a automatické větrání s minimální ztrátou tepla. Více informací najdete zde: Lokální rekuperační jednotka

Možnosti pro suterény

Studené zdi sklepů mohou odrazovat před realizací nápadu na hodnotné využití těchto prostor. Ovšem s teplovzdušnými panely SolarVenti získají i dříve nevyužívaná místa nový rozměr. Sklepní prostory tak zvýší užitnou hodnotu. Lze sem rozšířit podnikání nebo zde vybudovat bytovou jednotku či najít prostor pro své koníčky.

Proto neváhejte a kontaktujete tým projektantů SolarVenti, kteří vám rádi poradí, jak zlepšit stav vašeho suterénu, aby mohl být vhodně využit.

Příslušenství pro SolarVenti panely

”SolarVenti” napájecí adapter (230 V - 12 V) S tímto napájecím adapterem máte možnost pustit ventilátoru ve Vašem SolarVenti panelu i v období, kdy je málo nebo nedostatek slunečního svitu. Na odstranění vlhkosti stačí většinou velmi málo, zato však pravidelné větrání. V kombinaci s buď časovým spínačem anebo se hygrostatickým spínačem máte na celý rok vyhráno v bojí proti vlhkosti.

POZOR: Při spuštění SolarVenti bez přímého slunečního svitu nebude vzduch temperován.

Časový spínač – (230 V) - 24 hodinový program Spínací zásuvka reguluje spínání a vypínání ”SolarVenti” napájecího adapteru podle nastaveného časového harmonogramu. Například: 3 x 15 min denně. V 9.00, v 12.00 a v 15.00 hodin. Můžete nastavit zcela individuální program dle Vašeho přání. Minimální spínací doba: 15 minut.

Spínací zásuvka s hygrostatem (230 V) Spínací zásuvka reguluje spínání a vypínání ”SolarVenti” napájecího adapteru při dosažení nastavených hodnot vlhkosti vzduchu. Rozsah měření vlhkosti vzduchu je 20 až 90 %.


Máte dotazy? Rádi Vám poradíme